Politieagenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout deden maandag 12 december controles in het kader van zwaar vervoer. Er werden 27 overtredingen vastgesteld.

De meeste bekeuringen werden gegeven omdat de rij- en rusttijden niet werden gerespecteerd of omdat er geen geldige keuringspapieren voorgelegd konden worden. 

Resultaten
Politieagenten van de zone Geel – Laakdal – Meerhout controleerden maandag voertuigen bestemd voor goederenvervoer. In totaal werden er 27 overtredingen vastgesteld en acht mondelinge opmerkingen gegeven. Zeven chauffeurs konden geen geldige keuringspapieren voorleggen en zes bestuurders waren niet in orde met de rij- en rusttijden. Vijf ladingen waren te zwaar. Er werd viermaal een overtreding op de wetgeving voor uitzonderlijke transporten of voor ladingzekering vastgesteld. Verder werden er ook nog vier verkeersboetes uitgeschreven omdat men de gordel niet droeg of omdat men niet handenvrij aan het telefoneren was.
 
Grote inzet
De actie vond plaats van 8 tot 16.30 uur. De zone zette acht personeelsleden in. Zij kregen bijstand van één persoon van de dienst voor vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR) en twee motards van de federale politie.